Belgische lotto

/, Loterijen/Belgische lotto
  • belgische loterij gewonnen

Belgische lotto

Niet alleen in Nederland zijn er loterijen waar je aan mee kan doen. Onze zuiderburen houden ook wel van een gokje. De Belgische lotto is er net zo succesvol als in Nederland en daarnaast heeft de Belgische lotto vaak een hogere jackpot. Het enige verschil is dat er minder deelnemers zijn. Dit vergroot meteen jouw kansen om te winnen.

Naast de nationale loterij België spelen veel Belgen graag mee met internationale loterijen. De prijzen liggen hier nog hoger. Online kan je eenvoudig loten kopen voor internationale loterijen. Van EuroMillions tot de Powerball in Amerika. Dankzij het internet kan je overal online loten kopen.

lotto tickets kopen

Belgische lotto trekking

Elke woensdag en zaterdagavond om 19.00 uur is er een lotto-trekking. Er worden dan zes nummers en één bonusnummer getrokken uit 45 genummerde ballen. Dit bonusnummer is ook wel bekend als de Belgische lotto reservegetal. Een lot kost 1,25 en kun je onder andere kopen op lotto.be of bij een verkooppunt aan de grens. Let op; op lotto.be moet je kunnen aantonen dat je inwoner van België bent, anders mag je geen loten kopen. Als de jackpot hoog staat, dan is het bij verkooppunten aan de grens vaak druk met Nederlanders en Duitsers die een lotto lot komen kopen.

Naast de reguliere lotto trekking speel je bij de Belgische lotto ook automatisch mee met de Lucky Lotto Code-trekking. Per lotto lot ontvang je automatisch ook een Lucky Lotto code.

Lotto generator België

Als je meedoet aan de lotto België, dan kan je zelf je nummers kiezen en een gokje wagen. Heb je geen flauw idee welke nummers geluk brengen? Geen probleem je kan de computer een lot laten genereren. Qua winkansen maakt het vaak niet uit of je zelf de nummers kiest of een lot laat generen. Sommige nummers brengen jouw misschien geluk. Dit is voor een aantal spelers een reden om zelf de nummers te kiezen.

Lotto jackpot België

Heb je ze alle zes goed? Dan heb je JACKPOT. Zijn er meerdere mensen die alle zes nummers goed hadden? Dan wordt de jackpot verdeeld over alle winnaars. De standaard jackpot bedraagt één miljoen euro. Als de jackpot niet valt bij een trekking, dan stijgt de jackpot. De statistische kans om deze jackpot te winnen is één op 8.145.060.

Belgische lotto uitslagen

Heb je meegedaan aan de Belgische lotto en ben je op zoek naar de uitslagen. Je vindt de uitslagen het snelst op lotto.be, de officiële website van Lotto België. Geen internet bij de hand? Je kunt ook de Lottofoon bellen op 0900 223 00 (voor 50 cent per minuut) of de app van de nationale loterij op je smartphone installeren, dan heb je de resultaten altijd bij de hand. Je kan de uitslag ook bij een verkooppunt (laten) controleren.

Lotto België Euromillions

Naast dat Belgen graag meespelen met de Nationale loterij, spelen ze ook mee met onder andere de EuroMillions. In tegenstelling tot de Nederlandse loterij is de Belgische loterij aangesloten bij de EuroMillions. De minimale jackpot is 17 miljoen euro, maar deze kan oplopen tot 200 miljoen euro! De kans op de jackpot van de EuroMillions is één op 140 duizend, dit ligt een stuk lager dan de Belgische lotto, zou je zeggen. De winkans op een (willekeurige) prijs is één op ongeveer 13. Een overzicht van de prijzen en welke getallen je goed moet hebben vind je op de pagina van EuroMillions.

Meespelen bij de EuroMillions kan al vanaf € 3,50.

Meespelen met EuroMillions

Lotto winnaars uit België

Er zijn ondertussen al 34 Belgische EuroMillions winnaars sinds de start van EuroMillions. En dan  bedoel ik grote bedragen, niet gewoon twee of drie euro. De top drie grootste prijzen zijn:

  • € 168.085.323
  • € 153.873.716
  • € 107.839.228

Zoals ik al zei is de minimale jackpot 17 miljoen euro en de maximale wel 200 miljoen euro! Vandaar dat deze loterij erg populair is in heel Europa (en daarbuiten).

2021-04-09T11:30:11+02:00 EuroMillions, Loterijen|