Nieuwe loterij in Nederland

/, Nederland/Nieuwe loterij in Nederland

Nieuwe loterij in Nederland

Op dit moment hebben we 4 grote echt Nederlandse loterijen, maar daar komt misschien verandering in. De Kansspelautoriteit (KSA) gaat wellicht een vergunning verlenen voor het aanbieden van een nieuwe loterij in Nederland door Lottovate. Als deze vergunning verleent wordt dan is dat het einde van de maximum van 4 goede doelen loterijen in Nederland, dat is een tegevaller voor de huidige loterijen, zoals Postcodeloterij, Staatsloterij en de Lotto.

Nieuwe loterij kan dit jaar beginnen

Lottovate is de Nederlandse tak van het Engelse Zeal. Zeal bezit onder andere loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Spanje en wil graag een nieuwe loterij in Nederland beginnen. Om deze reden vroeg Lottovate in 2014 een vergunning aan bij de Nederlandse Kansspelautoriteit.
De KSA weigerde de aanvraag in behandeling te nemen waarna Lottovate in beroep ging. De rechtbank in Amsterdam heeft afgelopen maand de uitspraak gedaan en gaf aan dat de aanvraag van Lottovate wel in behandeling genomen had moeten worden. In reactie op dit besluit heeft de KSA bekend gemaakt dat ze hier niet tegen in beroep gaan en de vergunningsaanvraag zo snel mogelijk in behandeling neemt. Als Lottovate aan alle eisen voor de vergunning voldoet, kan er nog dit jaar een nieuwe loterij op de Nederlandse markt komen!

Nederlaag Postcodeloterij

Het besluit om de aanvraag in behandeling te nemen is een nederlaag voor de lobbyisten van oa de Postcodeloterij en diverse goede doelen die geld ontvangen van een Nederlandse loterij. Er werd fanatiek gelobbyd tegen openstellen van de loterijmarkt, omdat ze bang zijn dat nieuwe loterijen ten koste gaan van de goede doelen.

De Kansspelautoriteit heeft al aangegeven dat ook nieuwe loterijen wettelijk verplicht zijn om minimaal 50% van de opbrengst af te staan aan het goede doel.

Meespelen met de loterij

Ben jij benieuwd naar de nieuwe loterij, maar heb je geen zin om te wachten met spelen? Speel dan nu mee met de MegaMillions. Deze loterij heeft de hoogste jackpot op dit moment met maar liefst 363 miljoen dollar in de pot! Nog een extra reden om mee te spelen: Als je je nu registreert bij PlayHugeLottos ontvang je bij aankoop van lotto tickets tot wel 10 gratis loten voor een loterij naar keuze!

2018-04-17T13:27:58+02:00 Loterijen, Nederland|