Recordbrekende jackpot van 50.4 miljoen pond Lotto UK

/, UK Lotto/Recordbrekende jackpot van 50.4 miljoen pond Lotto UK

Recordbrekende jackpot van 50.4 miljoen pond Lotto UK

De jackpot bij de Britse lotto is al 7 weken achter elkaar niet gevallen, dat wil zeggen dat deze ondertussen gestegen is tot meer dan 50 miljoen pond! Als de jackpot niet valt bij de lotto trekking van komende woensdag, dan moet de jackpot gegarandeerd vallen komende zaterdag. Mocht de jackpot ook zaterdag niet vallen, dan wordt het bedrag verdeeld tussen de spelers die 5 getallen en de bonusbal goed hebben. De kans dat de jackpot deze woensdag valt, is één op de 45 miljoen!

Spannende lotto trekking

Op woensdagavond zal in Groot-Brittannië massaal gekeken worden naar de trekking van de UK Lotto met de jackpot van meer dan £ 50 miljoen. Zal hij vallen of niet? Gaat één gelukkige persoon ervandoor met de grootste jackpot in de Britse geschiedenis? Valt de jackpot niet, dan kan deze als het gevolg van nieuwe regels niet opnieuw stijgen, dat wil zetten dat hij MOET worden weggegeven in de trekking van zaterdagavond.

Nieuwe richtlijnen

Na het invoeren van de nieuwe richtlijnen bij Camelot, waar de UK lotto loopt, in oktober is het aantal toegestane ‘rollovers’ verhoogd. Voorheen was dit beperkt tot 4 rollovers, maar nu is bij een jackpot van 50 miljoen pond.

Jackpot niet gevallen?

Als de lotto jackpot komende woensdag niet valt, dan zal hij dus verplicht moeten weggegeven worden komende zaterdag. Dus als er ook zaterdag geen winnaar is, dan zal de volledige jackpot verdeeld worden tussen de spelers die zaterdag 5 getallen en de bonus bal goed hebben.
Het bestaande Britse lotto jackpot record staat op 42 pond, deze superjackpot werd in 1996 gedeeld door drie anonieme lotto winnaars. De grootste ‘enkele’ claim is 22,5 pond, deze lotto jackpot is in 2005 gevallen.

De kans dat de jackpot valt

De kans dat alle 6 nummers op woensdag vallen is nu slechts één op de 45 miljoen. In vergelijking; voor de wijziging van de regels was deze kans één op de 14 miljoen. De kans op het correct hebben van 5 nummers en de bonusbal is ongeveer één op de 7,5 miljoen.
Een woordvoerder van UK Lotto zegt hierover; De wijzigingen in de UK Lotto in oktober beloofde grotere jackpots. Met de recordbrekende jackpot van 50,4 miljoen pond lijkt deze belofte waargemaakt te zijn. En grotere jackpots betekent meer omzet voor de UK lotto, en meer omzet betekend meer geld voor goede doelen. En dat is waar de UK lotto om draait.

Kritiek op wijzigen Lotto

In reactie op de kritiek over de veranderingen zegt Camelot: “We hebben al 4 jackpotwinnaars gehad sinds de wijzigingen in de regels in oktober. Het is en blijft een loterij en uiteindelijk geef je mensen de kans op het winnen van een levensveranderende som geld, terwijl ze goede doelen steunen.” Er is dus een lagere kans om de jackpot te winnen met jouw 6 geluksgetallen, maar Lotto spelers hebben nog steeds een betere kans om de UK lotto te winnen dan de jackpot van de EuroMillions. De kans op het winnen van de jackpot van de EuroMillions is ongeveer één op de 117 miljoen.

2018-04-17T13:30:11+02:00 Loterijen, UK Lotto|