Welke lotto getallen vallen regelmatig?

//Welke lotto getallen vallen regelmatig?

Welke lotto getallen vallen regelmatig?

Als je meedoet aan de lotto mag je helemaal zelf je lot samenstellen. Als je dit voor het eerst doet merk je direct dat het best lastig is om nummers te kiezen. Welke nummers brengen je bijvoorbeeld het meeste geluk? Gelukkig zijn er statistieken die aantonen welke nummers er regelmatig vallen. Je kan overwegen om deze nummers te kiezen of om voor je eigen geluk te gaan. Wie weet is de combinatie die je uitkiest exact de jackpot!

lotto tickets kopen

Het lotnummer die jouw het meeste geluk gaat brengen

Als we van de statistieken uitgaan kunnen we een lot samenstellen met de meest gevallen getallen. We komen dan uit op: 54, 14, 37, 2, 38 en 41. Deze getallen zouden het vaakste vallen van allemaal. Het afgelopen half jaar zijn de getallen gemiddeld 25 keer gevallen. Als je bedenkt uit hoeveel nummers je kan kiezen dan is dit redelijk vaak. De meeste getallen zijn minder dan een maand geleden nog gevallen.

Welk getal brengt je het meeste geluk?

Als we uitgaan van het afgelopen half jaar dan zou nummer 54 je het meeste geluk moeten brengen. Dit nummer viel gemiddeld 28 keer bij dezelfde loterij in het eerste half jaar. Uiteraard draait het natuurlijk allemaal om geluk. Het zou goed kunnen dat 54 straks een half jaar lang niet meer valt. Kies daarom voor nummers waar je zelf een goed gevoel bij hebt.

Welk nummer brengt het minste geluk?

Natuurlijk zijn er ook nummers die minder vaak vallen. Het afgelopen jaar was nummer 33 het minst gelukkig. Dit nummer viel slechts 9 keer bij dezelfde loterij. Dit is uiteraard wel gemiddeld genomen. Het zou zomaar kunnen dat dit nummer bij een andere loterij wel vaak valt. Het voordeel is wel dat 33 hierdoor minder vaak gekozen wordt. Als het nummer met de jackpot valt is de kans kleiner dat je hoeft te delen!

Meest getrokken getal eurojackpot

Wat zijn de meest getrokken nummers bij de Eurojackpot?

Bij de Eurojackpot is het populairste lottogetal 18. Dit getal werd in het afgelopen jaar wel 50 keer getrokken. Andere populaire cijfers kun je terugvinden in het artikel Waar is de laatste Eurojackpot gevallen?.

De meest gevallen getallen bij EuroMillions

Bij Euromillions zijn twee nummers erg populair, nummer 27 en nummer 10. Nummer 27 komt daarbij het vaakst voor, deze valt in 23,5 % van de trekkingen. Nummer 10 is met 20,6% goed voor een tweede plek. Andere lottocijfers die vaak vallen zijn 7, 20, 23, 11, 3, 6, 12 en 17.

Lottogetallen voorspellen

Geloof je niet in geluksnummers en heb je er ook geen vertrouwen in dat de meest gevallen lottocijfers ook jou geluk brengen? Dan kun je zijn er wiskundige formules die je kunnen helpen de loterij te winnen.

Oneven en even getallen

Volgens een theorie van de uitslagcentrale kun je je winkans vergroten door met drie even en drie oneven getallen te spelen. Als je alle mogelijke combinaties van getallen in één trommel zou doen, dan zouden er 8.145.060 mogelijkheden in de trommel zitten. Laten we dit balletjes noemen. Van die balletjes zijn er bijvoorbeeld maar 74.613 met zes even getallen en maar liefst 2.727.340 met drie even en drie oneven getallen! De kans dat die getrokken wordt is dus veel groter.

Inzetten op alle getallencombinaties

Mocht je geld over hebben en je bent een ster in kansberekening, kun je altijd nog overwegen om in te zetten op alle getallencombinaties. Je moet dan als eerste op zoek gaan naar goedkope loterijtickets waarbij het aantal combinaties minder kost dan de hoogte van de te winnen jackpot. Als er bijvoorbeeld 40 getallen in de loterij zijn, dan is de kans op de jackpot 1 op 3.838.380. Als een loterijticket dan 1 euro kost en de totale jackpot 10 miljoen is, dan kun je dus met 3.838.380 euro 10 miljoen winnen. Klinkt heerlijk toch? Helaas heb ik (en velen met mij) niet zomaar 4 miljoen liggen om dit trucje uit te voeren. Mocht je het toch overwegen; niet alle loterijen staan toe dat je een ongelimiteerd aantal loten koopt, let daar dus op.

Twee opeenvolgende getallen

Deze lottostatistieken komen van de Nederlandse Lotto. In totaal zijn er nu bijna 3000 trekkingen geweest binnen de lotto en er is maar liefst 2030 keer een opeenvolgend getal getrokken. Bij 1500 trekkingen kwamen zelfs twee opeenvolgende getallen voor, dit komt neer op ongeveer 55% van de trekkingen. Dus.. bij je volgende lotto aankoop adviseren we twee opeenvolgende getallen te kiezen. Wat je beter niet kan doen is er drie cijfers tussen laten, de statistieken laten zien dat dat één cijfer tussen de getallen het meest voorkomt, daarna een verschil van twee (dus 2,4 bijvoorbeeld), daarna drie getallen enzovoorts. Succes.

Bijzondere lottotrekkingen

Bijzondere winnende lottocijfers

Soms geloof je bijna je ogen niet bij een lottotrekking. Zo was er een keer bij de Bulgaarse Lotto dat er twee keer achter elkaar precies dezelfde reeks getrokken werd. Achttien deelnemers hadden deze tweede keer alle getallen goed en wonnen samen de jackpot. Een ander bijzonder verhaal gaat over een Amerikaan. Deze Amerikaan won in 1992 de jackpot van de loterij van Virginia en ging er tegelijkertijd ook met zes tweede prijzen, 132 keer de derde prijs en nog eens 135 kleinere prijzen vandoor. Bizar. Hoe hij dat doet? Hij zet in op alle mogelijke getallencombinaties.

Lotto getallen kiezen
2019-09-30T21:43:38+02:00 Loterijen|